Iubirea durează 3 ani

Îi tare frumos să iubești. Îi frumos când iubirea cunoaște o continuitate, de3 ani, să zicem. Îi frumos că iubirea se transpune în relație și o creează, relația marcând și înfruntând două specimene, care au răsărit și ele din alte două specimene. Mie îmi place foarte mult teoria psihologilor precum dragostea durează 3 ani. E foarte interesant cum și în ce evoluează această iubire de 3 ani.

Ne place să vedem cum  crește ceva, ne place să ne mândrim, să ne lăudăm, mai bocim câteodată, că lucrurile nu stau ca înainte, dar oricum bocim de bucurie. Și nu înțeleg de ce nu ne place să acceptăm că iubirea trece, iubirea ceea cu mâinile umede și fluturii care ies și prin buric, ne e dor de necontenitele priviri către ecranul telefonului, care nu se mai aprinde, pentru că celălalt tot asta face în același timp. Ș-apăi ne e dor de linkurile, cântecele, filmele și toate citatele, care au așa o însemnătate cosmică și cuprind mai că tot sufletul celui care le-a publicat, declarații de dragoste, chipurile.

Nu neg, e frumoasă perioada. E extraordinar să te cufunzi în euforia asta care ți-o dă prezența celuilalt, nemaivorbind de sex. Dar ceea ce vine după 3 ani, ia o altfel de formă, relația e pe bune relație, iubirea e mai mult decât iubire, prezența și existența, iarăși, sunt altfel. După 3 ani începi să-l cunoști pe celălalt, dacă până acum v-ați tot șiorsăit și cunoscut, acum sunteți în stare să nu vorbiți câteva zile (spiritual), pentru că vă simțiți, pentru că lucrurile deja ceva înseamnă, pentru că există stimă, acceptare, cunoaștere. Iată de ce relația după 3 ani cunoaște o ușoară degajare, îl lași pe celălalt să cunoască și să se cunoască în comparație cu ceilalți, creează relații (diferite), dobândește prieteni, oameni dragi, cerc de interese și spațiul intim devine mai intim. La fel și celălalt, cunoaște, iubește, dăruiește. Paradoxal e că relațiile pe care le creează cu ceilalți nu fac altceva decât să o alimenteze pe aceasta, dacă cei 2, bineînțeles, sunt în stare să înțeleagă și să pună prioritățile, pentru că aici nu e loc de gelozie, aici deja e cunoaștere deplină și încredere.

După 3 ani, viața prinde din nou gust, unul diferit, dar care revine mereu ca și noi, la mâncarea de casă, pe care dacă o preparăm, îi mai adăugăm ceva din ce am ochit la acea din restaurant.

După 3 ani, relația devine o căsuță, în care dacă stai prea mult în continuare, riști să putrezești, și în rezultat, să mori, dar dacă pleci definitiv, te rănești.

Reclame
Articol anterior
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: