Underground moldovenesc

Ce-i ăsta underground? Cine-i în el? Unde se află?

Ceea ce mă bucură e că eu știu de el, știu oameni care fac parte din el, iar nici ei nu știu că fac parte din el, mă bucur pe de o parte că-i ascuns și masele nu-l consumă, dar totodată mă întristează că nu-i cunoscut, pentru că nu avem un target cât o țară pentru așa curente.

Undergroundul moldovenesc e un întreg mecanism de oameni de artă care vor să schimbe. Schimbă prin însăși existența lor, pentru că fac sau cel puțin aduc muzică, fotografie, pictură, radio, teatru ș.a. de calitate.

Muzică:

Una din trupele underground de pe aici e trupa VERIGA. Băieți entuziasmați, care declară că: „Există VERIGA, o chitară, un drum și muzica care vine să schimbe”. Totul a început de la…o chitară. Era chitara bassistului trupei, Roman Bălțeanu, pe care i-a găsit-o un prieten  într-o curte părăsită pe la Nordul Moldovei. A restabilit-o, a îmblânzit-o și s-a început: Xenia, Eugen, Sam, Victor, Lucian și Studioul. Acestea au fost, practic, etapele prin care au trecut, pentru că fiecare dintre membri are o istorie aparte în alipirea la trupă, nu mai vorbesc de Studiou, care-i împânzit cu covoare moldovenști cu vârsta mai mare decât a băieților. Studioul e de fapt locul în care se nasc cele mai trăsnite glume, idei și nu în ultimul rând muzică. Mesajul lor e clar, limpede și complex: îndeamnă oamenii să vadă esențialul, pornind de la sine spre societate. Muzica pe care o fac e o întregire de blues, pop și soft rock, ceea ce de fapt constituie noul și undergroundul. VERIGA sunt instrumente muzicale întrupate în oameni și oameni întrupați în intrumente. VERIGA e mesaj.

VERIGA

Radio:

Ca vântul de primăvară, nou, proaspăt, trăsnit și foarte interactiv: Swedish Radios. Un proiect prospăt, dar foarte promițător. Totul a început de la o idee a 3 băieți: Eugen, IK și Constantin, care au construit un mecanism trăsnit prin care să facă streaming și să se audă: Bună seara, aici e Swedish Radios și e oră fixă, adică: 20:17. Un simț al umorului foarte ascuțit, o eclipsare totală de orice ideologie, sfaturi și teme underground e ceea ce se difuzează seară de seară, sau mai bine zis, noapte de noapte, pentru că sunt alături de ascultătorii lor, în direct, până pe la ora 1. Sunt foarte uimită de dăruirea pe care o fac absolut voluntară băieții și mă bucur că sunt oameni care se dăruiesc ideii. Pe lângă discuțiile lor, mai este și muzică de calitate, colectată în playlisturi, care se potrivește nu doar cu fiecare parte a zilei, dar și cu fiecare stare a naturii. Oaspeții lor sunt oameni interesanți, culeși de după cortina undergroundului. Ascultarea discuțiilor cu ei, vă pot servi drept o adevărată experiență, pentru că se împărtășesc idei, aventuri și teme demne de cunoscut. Așadar, dragă națiune: Swedish Radios!

Swedish Radios

Despre underground poți să vorbești mult și poți să discuți și mai mult, iată de ce vă îndemn să ieșiți din zona de confort și să fiți atenți la ceea ce-i atât de aproape.

 

Reclame
Articol următor
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: