O pauză la pachet, vă rog

Este ceva în pauze. Pauzele în piese muzicale pun în valoare celelalte părţi, încărcate cu sunet. În muncă, pauzele sunt pastiluţele fermecate după care inspiraţia ia conotaţie de inspiraţie, dar nu de mimare.

Aşa şi în viaţa spirituală. Trebuie să-ţi iai o pauză, să nu gândeşti, să nu te mai gândeşti şi să mergi cu vântul. Momentul când eşti încărcat cu de toate, devine insuportabil, confuz şi greu. Nu te mai regăseşti. E ca şi cum ai băga calculatorului o sumedenie de sarcini şi el n-ar şti nu că să stabilească priorităţi, pe care prima, pe care a doua şi a douăzecea s-o îndeplinească, ci dă erori deodată. Erorile ne costă scump. Ne doare. Ne rănim şi rănim. Ne săpăm o groapă neagră sub piept, care doare extrem de tare. Trebuie să ştim să ne dozăm întrebările, sarcinile şi însărcinările. Trebuie să le dăm perioadă de gestaţie. Trebuie să ne dăm perioadă de gestaţie.

Poate răbdarea e ceea ce ne lipseşte în vremurile astea cu prefix de „i”. Răbdarea pe termen scurt, pentru că pe termen lung avem planuri, suntem încărcaţi cu wish list-ri făcute la începutul anului şi continuate la sfârşitul anului. Pe termen scurt, însă, uităm să atragem atenţia şi ne grăbim cu răspunsuri şi soluţii, uităm să ne dăm răgaz, uităm să pierdem o privire în fereastra troleibuzului, atraşi fiind de nenumăratele cărţi/articole „How to think like a genius”.

Pauzele îţi dau senzaţia de monotonie, continuate, te apasă, te fac să te simţi ineficient, dar în acelaşi timp te pregătesc să poţi percepe experienţele încărcate şi să le poţi aşeza pe policioarele potrivite. Pauzele te armonizează.

Pentru mine pauzele sunt echivalente cu o cochilie, cu o zonă de confort din care nu ies. Pentru mine pauză e iarna, dincolo de fular, căşti şi o plapumă groasă eu doar supravieţuiesc, mă bucur şi-i zâmbesc omului drag, îl pup şi nu dau nici un fel de sens sau conotaţie gesturilor şi sunetelor din jur.

Reclame
Articol anterior
Articol următor
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: