20 km

Aţi crescut. Sunteţi responsabili de ceea ce vi se întâmplă. Construiţi cronologia voastră, chiar şi pe Facebook.

Când eram mici, 20 ani ni se părea răspunsul perfect la întrebarea din anchetă” La ce vârstă te vei maturiza?”,  20 de ani era realitatea unei independenţe şi a unei libertăţi frumoase, 20 de ani era diferit de ceea ce-i acum.

Când eram mică citeam o sumedenie de romane de dragoste, părinţii nu-mi interziceau nici un fel de carţi. Citind, sorţile eroinelor şi a eroilor din cărţi mi se păreau prea reale, încât luau conotaţie ireală. Mi se părea absurd să greşeşti şi să nu vezi că greşeşti, imposibil să înşeli cu o conştiinţă lucidă, ireal să mergi peste tine pentru nişte valori nu mai ştiu de care. Eu treceam prin eroi, dar totodată îi mai şi priveam dintr-o parte.

Şi acum, la 20 de ani, prind realitatea voastră asemănătoare celei din cărţile mele, greşiţi, nu înţelegeţi, nu vreţi să înţelegeţi, imprimaţi orgolios ceea ce se numeşte ”grea experienţă”. Acum e momentul când scadat şi tare se proiectează amintirile pentru bătrâneţe, acum creaţi fapte, concluziile cărora se vor transforma cu timpul în sfaturi pentru predecesori, acum faceţi alegerea.

E timpul când se creează istorie, e timpul când nu mai e timp de pierdut şi e timpul când în goana pentru carpe diem ar putea fi lăsat un mic, chinuitor de greu spaţiu în care trăieşte şi va trăi cititorul din mine, care nu înţelegea cum poţi să nu-ţi dai seama. A fi responsabil nu e o obligaţie, e un drept câştigat prin excelenţă, iar pentru a-l purta gândiţi-vă şi gândiţi.

170467_284733954959322_154934981_o

Reclame
Articol următor
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: