Viaţa-i aşa o chestiune.

Viaţa-i aşa o chestiune.

Stai pe malul mării cu o carte lângă tine, carte deşteaptă, care în anturaj normal ţi-ar fi fost amantă, dar aici nu te mai atrage decât prin mustrări de conştiinţă. Stai şi savurezi, nici tu nu ştii ce, parcă ai trecut pe-o altă dimensiune existenţială, acolo între orizont şi cer, unde roiesc ideile contemplative şi imaginile savurabile din capul tău. Asta, băieţi, e marea mea. Pardon, am uitat de căşti, că nu poţi uita de căşti cu muzicuţă atunci când mergi la mare în Primorsk, eto vam ne Insule Virgine în poluarea fonică.

Şi cum spuneam, marea mea e nebună, la propriu şi figurat. E nebună în valuri şi intensitate, pentru că mie-mi place când valurile mă biciuiesc, mă înfioară şi îmi dau acel val de adrenalină pe care-l iau stând pe marginea a ceva de la etajul 16, e-o chestiune şi asta. Dar nu poţi să nu încerci marea acoperită cu stele şi servită pe nisip, fără de alcool,  pentru că acea uşoară ameţeală care îngreunează mai şi uşurează.

Mi-a plăcut să intru în apă goală, într-o mare care şi-a tras atât în dedesubturi cât şi în deasupra – stele, pentru că era un soi de crabi care lumina ca  licuricii în apă şi se suprapunea perfect cu stelele de pe cer, aşa încât dacă făceam un pas sub apă, riscam să deranjez vreo 20 de stele care supărăcios luminau.

Am iubit şi am îndrăgit să mă trezesc dimineaţa înaintea soarelui şi să-i dau un noroşel cu ochii plini de mirare şi savurare de pe plaja cu nisipul rece şi apa îmbietor de caldă. Acel moment rămâne a fi destul de răscolitor aşa cum, îmi deschide inima până la o empatie suficient de avansată şi până la un suflet nemaipomenit de cald, probabil atât de cald ca şi soarele. În aşa momente simt parcă aş fi un soare şi aş cuprinde cu inima nu doar un orizont ci o întreagă planetă, pe care aş face-o frumoasă. sau poate o văd frumoasă, încă nu ştiu.

Dacă aş putea alege unde să fac cunoştinţă cu toţi oamenii frumoşi, aş alege malul mării, pentru că acolo sufletul meu e dezgolit ca niciunde mai bine şi-i pregătit spre cuprindere şi dăruire a foarte multe lucruri.

Reclame
Articol următor
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: