Introvertiţi-extravertiţi.

-Numărăm de la 1 la 2, cei cu 2 sunt o echipă, ceilalţi o alta.

Am trecut şi eu prin ceea ce se numeşte colectiv, atât în şcoală cât şi în alte comunităţi. Şi dacă stau să mă gândesc, sunt sigură că mai peste tot se cere şi seamănă, sus-sugeratul – spirit de echipă.

Ca să fiu înţeleasă, nu am nicio problemă cu el şi nici măcar n-am făcut nimic contra existenţei sale, ci doar raportat mie şi altora ca şi mine devine diferit.

Există mai multe clasificări ale oamenilor: negri, scunzi, albi, tortoşei, înalţi, roşcaţi. Introvertiţi-extravertiţi.

Introvertiţii sunt cei cărora spiritul de echipă le este contraindicat, nu din confortul lor psihologic sau nici măcar din lipsa unor abilităţi de comunicare ci pentru utilitatea lor. Aşadar, introvertiţii sunt acei oameni care aflându-se la locul lor de muncă, nederanjaţi, privaţi de gălăgie şi prezenţă socială se pot reculege şi crea. În caz contrar, asociaţia cu ceilalţi ar reprezenta un alt efort care ar acoperi capacitatea de creativitate şi introvertul ar munci asupra ”prezenţei” sale. Aici amintit fiind Darwin, care în grandioasele sale descoperiri se detaşa de familie şi se reculegea în lungi plimbări;  Gandhi, cu o prezenţă tăcută dar cu un trai în sine însuşi tumultos, regăsea căi de bunătate şi licori sufleteşti.

Vreau să precizez că introvertiţii nu neapărat sunt persoane ruşinoase şi timide, ei doar pentru a crea şi procrea au nevoie de spaţiu intim, limita căruia este până la primul om întâlnit.

Şi dacă aceste limite s-ar suprapune cu mediul de afaceri sau creator de bani, rezultatul ar fi şi o soluţie, pentru că repartizând pe de-o parte şi pe de alta colectivul, nu am obţine decât soluţia de motivare a fiecărei categorii. Unii fiind dotaţi cu mese împreunate sub numele echipei 1 iar ceilorlalţi oferinduli-se câte-o masă cu număr individual. Obţinându-se în final o eficienţă maximă şi  mulţumire de sine drept stimulent.

– Eu sunt 1, hai veniţi. Iar eu trebuie să fac totul.

Reclame
Articol anterior
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: