Dependenţa.

Atunci când doi arici se apropie atât de tare, încât le intră acele unul altuia în interior, iar după despărţire revin şi revin din nou în înghimparea lor, dragostea ia moarte. Pentru că astea-s legile naturii, pentru că penetrarea până la luare de fiinţă nu este sănătoasă.

Care este cel mai des motiv pentru destrămarea relaţiilor? Distanţa? Nu. Rutina? Nu. Diferenţa dintre caractere? Nu.

Dependenţa.

Ca şi orice obişnuinţă vicioasă, dragostea dacă nu e utilizată rezonabil, devine periculoasă. Se începe cu dorinţa zilnică de prezenţă şi se termină cu stoarcerea din secundă în secundă.

În această bi-alterare  se ştirbeşte şi macină nu doar legătura dintre cei doi, dar se şi mai pierde din personalitatea fiecăruia, care nu este hrănită cu noi experienţe, cu noi oameni, cu noi cunoştinţe. Care nu are, elementar, spaţiu propriu.  Iar evadarea unuia în altul devine rutină utopică. Pentru că o relaţie la capitolul menţinere şi dezvoltare, ajunge a se echivala cu un om. La fel de însetată de cunoaştere, la fel de activă ca sentimente şi în mod ideal, la fel de înţeleaptă ca gândire.

Conchiderea mea e următoarea: a oferi spaţiu propriu celuilalt şi sie, a inhiba gelozia şi dependenţa, nemaivorbind de posesivitate, a favoriza încrederea. În momentele de mare tulburare negativă interioară – a gândi la celălalt ca şi cum a gândi la mama, cuprinzând cu mintea doar cele mai plăcute ataşamente provocate vreodată.  Şi inima. Inima să trăiască aşa cum simte ea, fără prejudecăţi, fără frică de-a pierde, fără ”prea mult”, doar în Armonia şi Sălbăticia ei.

Reclame
Articol anterior
Lasă un comentariu

Un comentariu

  1. Nica

     /  22 mai 2012

    Frumos şi adevărat 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: