Prima mea experienţă fotografică

Vreau să vorbesc despre experienţa mea fotografică.

Atunci când am luat în mână pentru prima dată un aparat de fotografiat, l-am luat pe Kodak-ul familiei (nimic mai mult decât un echivalent al unui digital simplu de pe acum, doar cu peliculă). Noroc de butonul roşu, care nici nu m-a lăsat să mă gândesc la ce se foloseşte, s-a lăsat apăsat. Iar eu l-am lăsat apăsat în faţa unui copac. De ce? Aceasta rămâne una din cele mai complicate întrebări pe care mi le-am pus vreodată în spatele urechilor.

Natura e cel mai genial sistem, care a existat vreodată. Compatibil până la ioni, sensibil până la munţi. Chiar dacă e dotată cu foarte multe piese, cei care fac tabloul armonios şi profund sunt copacii. Am o imensă consideraţie faţă de complexitatea ce-o poartă atât ca mesaj filosofic cât şi ca aspect, funcţionalitate.

Copac – oxigen, foc, hrană, îngrăşăminte, umbră, artă. Omenirea, fără să vrea se învârteşte în jurul copacilor.

Fără să-şi pună prea multe întrebări, pictorul merge să se regăsească în păduri, copilul se caţără pe crengile copacului ca pe genunchii siguri ai bunicului, iubiţii se ascund în umbrele copacilor, mamele îşi reazemă frunţile încreţite de scoarţa la fel de încreţită a copacului iar  liniştea e cea fără de griji sub coroana sa.

Nu în zadar copacul e cel care are rădăcini, trunchi şi coroană. Pentru că vine din pământ, creşte în aer şi tinde spre soare. De aici şi proiecţia omului în copac. Pentru că rădăcina omului e subconştientul, trunchiul-conştientul iar coroana-sfera spirituală.  Crescând, copacul se măreşte pe toate 3 dimensiuni, cea mai încăpătoare şi bine conturată, fiind însă, coroana. Probabil aici şi răsare mesajul-sfat filosofic al copacului către om.

Păstrez cu mare ataşament prima mea fotografie, nu din sentimentalism şi nici din mare spirit de colecţionar ci  doar din dragostea pe care mi-o provoacă, căci e prima sa/mea contemplare.

(Aceasta e cea mai minunată imagine cu cel mai genial mesaj, autorul căreia nu sunt)

Reclame
Articol următor
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: