A auzi

Straniu, cât de mică e capacitatea oamenilor de-a auzi, chiar dacă ascultă în cantităţi din ce în ce mai mari. S-ar părea, că a auzi şi a asculta sunt invers proporţionale, deja.

E-un complex sofisticat, care schiţează că eu discut ca să mă aud, pokaju kto sylinee i u kogo bolishe, iar pe voi nu vă aud, ce-ar mai fi de adăugat pe lângă Adevărul Meu(?).

Părerea de rău, însă  apare exact, exact în acel moment când astă gândire se aranjează frumuşel în corobşica perfect pătrată şi neagră. De zis şi concluzionat e că se ratează oamenii fix aşa cum gândirea putrezeşte în corobşică, fără speranţă de luminare pe măsura afundării.

Zis şi făcut, caz real apărut: profesoara de istorie ne povestea, chipurile era într-un sat şi hai să vorbească pe-un subiect sfinţit cu securea şi ciocanul, cu Moş Vanea. Ei şi când îi înşepu Moş Vanea crezul de la ’40 încoa’, văleu, că profa mea (de altfel, om bine cunoscător de materie) s-a zgribulit într-un colţ şi l-a lăsat pe valul: ”Las’ că eu ştiu mai ghine, tu să taşi”. O tăcut omu’, ce-ar mai fi de spus, mai bine de ascultat, că-i interesant să auzi, indiferent ce.

Antiteza e şi ea o formă a cunoaşterii, am zis eu şi m-am gândit:  ”măi, că a dracului de greu o fi, să poţi auzi chiar şi ceea ce se antonimizează cu tine ”.

Să poţi auzi+să poţi lua din tot+să poţi mesteca=a cunoaşte

Reclame
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: