Kamazu’ societăţilor

Cutie socială – iată ce constituim noi şi semenii noştri.

Dar doar noi şi semenii noştri suntem parte dintr-una, pentru că alţi noi şi alţi semeni constituie alte cutii sociale. Atunci, nu suntem altceva decât un camion cu cutii. Nu, nu camion,  Kamaz – care trece prin mutilări, tuning,  zice lumea.

Numai că pardon, da’ şoferu’ camionului în care mă aflu e cam sărac, sărmanu’, el mai bine banii îi investeşte în altceva decât tuning. Nu de alta da’ dacă camionu’ trage de azi pe mâine  apoi e bine, ce mai inovaţii, ce mai schimbări. Problema o constituim noi, cei din cutii (nu ştim să sărim o dată cu camionu’ şi nu putem fi mai puţin plângăreţi şi mai mult educaţi) pentru că şoferu’ nostru pe cât de indiferent şi sărman este pe atât de rău conduce şi nu are, cică, busolă pentru alegerea drumurilor bune. Ne zguduie de mama focului.

Multe cutii erau pe margine şi au sărit accidental într-un alt camion, am auzit de la şoferu’ nostru spunându-i Fură, da’ eu ştiu de la mama, care se află în cutia cu cărţi desenate pe ea, că se numeşte TIR.

Păi, acele cutii au sărit acolo, am înţeles că le-a durut până şi-au revenit după căzătură, da’ mai apoi au dat de locuri tare confortabile, ba mai au şi norocul de-un şofer priceput care le poartă pe drumuri ca pe unt şi le pune în jurul cutiilor sacoşele cu bule de aer.

Noi însă nu vrem să sărim din camionul nostru. Eu consider că rugina nu e aşa de mare încât camionul să se surpeze  şi hurducăiala e o atracţie exotică, senzaţii tari pentru amazoni. Noi suntem bucuroşi că facem parte dintr-o comunitate deosebită, una nealintată dar mulţumită cu puţinul ei. Vorba ceea: Sărac da’ cinstit.

Reclame
Articol anterior
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: