Despre oameni care cântă

Şi dacă e toamnă, şi dacă toamna se simte, azi simt.

Mereu au existat surse generatoare de aşa zis-ul simţ. Fie muzica, fie literatura, fie cinematografia, fie teatrul, fie dansul, fie corpul de-alături. Şi dacă să vorbesc de cea mai eficientă sursă, risc să zic – muzica.

Demenţă, altcumva nu pot defini starea pe care o provoacă o piesă. Fiecare notă ajunge a se identifica cu o parte a corpului şi vreai nu vreai începi a te mişca aşa cum îţi dictează. Şi asta nu-i tot, pentru că dacă dirijează corpul păi starea interioară ajunge a fi una cu totul specială, ţi se întretaie răsuflarea şi încerci emoţii cu care nu te-ai ciocnit sau foarte rar anterior. Demenţă, asta-i muzica.

Fenomenal e că fiecare dintre noi cade în acea demenţă, intensitatea şi felul de-a „cădea” depinzând de muzica care i se potriveşte, pentru că aici, dom’lor, identificarea cu muzica e specifică şi diferită aşa cum sunt oamenii. Însă, ironia sorţii, pentru fiecare se găseşte acel ac de cojoc.

Sunt oameni care se îndrăgostesc sub influenţa unei piese, sunt oameni care sunt încurajaţi de o piesă, sunt oameni care se tratează cu o anumită muzică ( clasică şi nu doar).

Şi atunci, stau şi mă gândesc, ce spirit au oamenii care fac muzica, ce simt, cum le e atmosfera interioară şi ce lumină au în interiorul lor. Subiectiv sau nu dar mi se arată în spatele ochilor oameni taciturni, care contopindu-se cu ceea ce scot de sub mâinile lor nu mai găsesc fond în a scoate cuvinte, în a simţi gălăgios, în a defini cine sunt, în a se comunica pentru c-o fac prin muzică, o fac mult mai sincer decât s-ar imagina.

Mulţi sunt cei care-şi propun o curăţenie interioară, mulţi sunt cei care muncesc pentru asta, mulţi cred c-au apucat calea respectivă şi dacă toate cele de mai sus ajung în final să se contopească cu procesul de creaţie, atunci zic Da. Evident, muzica ar fi una din opţiuni, dac-o simţi şi ştii cum s-o scoţi din corobşică, dacă nu, atunci devii exploratorul lumii interioare şi găseşti sau mai bine zis, regăseşti ceea ce eşti şi prin ce simţi.

 

 

Reclame
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: