Verde natural, interior, exterior

Gri-ul urban invadează. Am ajuns a fi o comunitate de oameni care încreţesc fruntea şi nu-şi lasă corpurile purtate prin natură. Deja de două zile întâlnesc  apusul soarelui într-un loc pitoresc. Nu, n-o să mă credeţi, dar e chiar în apropiere de centrul oraşului. Nu zic, elemente de-ale contemporanului sar în ochi, dar mai puţin. Vorbind ca un om serios, am să zic că sălbăticiunea naturii şi contemporanietatea se raportează ca 70 la 20.

În prima seară, am simţit o emoţie aparte. Am văzut apusul pe aripile păsărilor în zbor.  Ca a doua zi  să văd contopirea dintre cerul vişiniu şi luminile galbene ale becurilor, amplasate nu pe sărite şi nu întâmplător, aşa cum ne place, simetric.

Ceea ce mi-a creat gânduri pentru mestecat a fost potenţialul de oameni care se află în acel loc. Bineînţeles şi bine aşteptat, e acel potenţial prezent în toate locurile pitoreşti din oraş. Tineri îndrăgostiţi, bătrânei cu nepoţei şi câţiva băieţei şi fetiţe care aleargă.

Şi dacă noi ne întrebăm de ce oamenii medii  au la activ un stoc inepuizabil de „probleme” sau cel puţin feţe îngrijorate,  de ce facturile la energie electrică, telefon, şi internet ajung la sume astronomice, de ce „Tânăr şi neliniştit” mai este privit,  rezolvarea pare-se se învârteşte în jur.

O plimbare de o oră: comunicare naturală- minus 5/6/7 unităţi din facturile de telefon şi internet, relaxare  ochilor – minus câteva probabilităţi de a căpăta miopie,  mişcare-minus kilograme, contemplare a naturii– minus gânduri negative, plus echilibru interior şi activul de zâmbete.

Tema pentru acasă: start- turn off computer-uşa închisă-direcţia: Verde Natural!

Reclame
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: